Cum Sa Iti Faci Un Site/Blog - Pas Cu Pas




Fara prea multe introduceri pentru ca daca vrei sa iti faci un site ai tu un motiv deja pentru care sa faci asta. Asa sa incepem cu primul pas.


Pasul 1 - Alege o platforma

Erau vremuri in care singura modalitate prin care iti putea creea un website era sa stii programare, dar lucrurile au devenit  mult mai simple acum din fericire.

Daca iti doresti un site care sa arate bine si sa fie mobile friendly atunci trebuie sa te documentezi putin inainte sa iti alegi platforma pe care iti vei gazdui site-ul.

De ce e asa important sa stii ce platforma alegi? Pentru ca de exemplu, daca alegi Wordpress, care e cea mai populara platforma din lume in momentul de fata, o sa poti sa iti personalizezi site-ul asa cum vrei si iti place fara sa fie necesare cunostinte de programare sau orice alte informatii ce tin de zona scriere cod.

De ce recomand WordPress?

In mod normal daca nu alegi sa iti creezi un site cu WordPress primul lucru pe care trebuie sa il inveti pentru a face asta este codul "HTML". Daca ar fi sa estimam intr-un mod realist cat timp iti va lua sa inveti HTML as spune ca minim 6 luni. Desi poate tu o sa gasesti pe undeva si un program care iti promite sa fie un Master in HTML  in 2 saptamani, asta nu e posibil.

Cu WordPress nu e nevoie sa stii nici-un limbaj de programare si pe langa asta daca iti pica site-ul din cine stie ce motiv, pentru ca se mai intampla uneori. Cei de la WordPress au o echipa de programatori la dispozitia pentru toate problemele pe care le intampini si nu le poti rezolva singur.

Inainte sa trecem la urmatoarul pas sa zicem ca te-ai hotarat  sa folosesti WordPress. Spun asta ca pe un exercitiu pentru ca articolul este "Pas Cu Pas" si daca esti atent la fiecare pas si faci asa cum iti spun in mai putin de o ora, asta daca esti incet, o sa ai prorpriu tau site.

Pasul 2 - Domeniu & WebHosting

Pentru a putea lansa un site, de orice fel, fie ca vorbim de WordPress sau orice alta platforma ai nevoie de doua lucruri esentiale.

Domeniu - care reprezinta numele site-ului tau. De exemplu "www.siteultau.ro".
Hosting   - Hostingul te va ajuta sa iti conectezi site-ul la internet. Poti sa ai un domeniu fara hosting dar la ce bun daca nu e online. Ideea e ca cele doua merg mana in mana si nu te poti lipsi de nici-una dintre ele.

Cea mai populara platforma de unde iti poti cumpara domeniu si hosting este BlueHost. Daca vrei sa iti cumperi domeniu si hosting din alta parte, poti sa faci asta. Dar in articolul de fata o sa explic pas cu pas cum sa cumperi domeniu si hosting cu BlueHost.

1. Intra pe BlueHost


2. Alege Hosting Plan-ul
Iti sugerez sa folosesti pentru inceput planul "Basic" pentru ca ma indoiesc ca vei avea nevoie de celalalte optiuni pentru o perioada si nu are sens sa platesti pentru lucruri pe care nu o sa le folosesti.
Plus ca in momentul de fata, BlueHost ofera o reducere serioasa pentru Hosting, de la $7.99 la $2.75 pe luna. Ceea ce inseamna ca platesti 55$ odata si site-ul tau e online un an de zile fara alte costuri.

3. Alege un Domain Name
Daca te rezumi la audienta din Romania atunci cea mai buna varianta pentru tine e sa alegi un domeniu cu extensie ".ro". Asta pentru ca e mai ieftin si plus ca isi face treaba.

Un lucru foarte important pe care vreau sa il mentionez aici e ca trebuie sa fii foarte atent scopul site-ului tau pentru ca va influenta si modul in care trebuie sa iti alegi domeniul. Poti gasi aici un articol in care este explicat cum sa alegi un domeniu un functie de folosinta acestuia.

4. Completeaza Informatiile Solicitate

Daca nu ai un cont la BlueHost e foarte simplu sa faci unul, dureaza doua minute. Daca ai si te-ai logat cu contul tau BlueHost atunci aici doar completezi informatiile personale.

Apoi completeaza informatiile de pe card pentru a putea plati pentru serviciile BlueHost.

5. Verifica ce iti ofera BlueHost in pretul final

Asigura-te ca ai debifat toate casutele de mai sus. Nu ai nevoie de toate acele optiuni pentru inceput, de mare parte din ele nu o sa ai nevoie nici mai tarziu. E doar o modalitate prin care BlueHost incearca sa iti vanda si altceva.

6. Creeaza o parola
Imediat dupa ce te-ai inregistrat BlueHost o sa-ti trimita un email prin care iti poti creea o parola de acces.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa faci e sa intri in contul tau BlueHost si sa iti instalezi aplicatia WordPress si asta e tot.
Bine. Nu chiar tot, doar ce ti-ai cumparat domeniu si hosting, ai instalat WordPress, ti-ai ales un Domeniu care iti place dar acum trebuie sa intri in WordPress si sa iti personalizezi site-ul asa cum vrei,

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa scrii si sa vinzi un eBook

Ghid Pas cu Pas: Castiga bani cu Fiverr

Ghete De Iarna 2018 Reduse - Review